Laat de airconditioning van uw auto controleren bij Dorzo Vlaardingen!

 

Het kan een lange hete zomer geweest zijn of een koude en vochtige winter. In beide gevallen heeft uw airconditioning het in het tegenwoordige klimaat hard te verduren. Het is dan ook zeer verstandig uw airco-installatie te laten controleren om zeker te zijn van een optimale werking. Alleen dan kunt u het binnenklimaat instellen dat u wenst en genieten van het rijden in uw auto, wat de buitentemperatuur ook is.

De airconditioninginstallatie zorgt voor een optimaal klimaatcomfort tijdens het autorijden – 12 maanden per jaar! De temperatuur in het voertuig is aangenaam constant. Hierdoor blijft u langer geconcentreerd en bereikt u veilig uw bestemming.

Voor uw veiligheid biedt de airconditioninginstallatie echter nog meer. Naast de aangename verkoeling op hete dagen zorgt de airconditioning er ook voor dat de lucht in het interieur snel wordt ontvochtigd. Dit betekent dat de ruiten sneller worden ontwasemd. Een bijzonder aangenaam neveneffect is dat de ontvochtigde lucht in het voertuig verdraagzamer en daardoor beter voor uw gezondheid is. Evenals uw auto heeft ook uw aircosysteem regulier onderhoud nodig. Door uw airco systeem jaarlijks te controleren blijft de airco optimaal presteren en worden ongewenste reparaties voorkomen. DORZO is gecertificeerd en daardoor bevoegd werkzaamheden te verrichten aan uw aircosysteem.

Zolang de airco werkt, gaat alles goed. Zo denkt de trotse bezitter, die ervan uitgaat, dat het systeem onderhoudsvrij is. Tenslotte wordt in de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant nauwelijks gerept over aircocontrole. Een aanzienlijke tekortkoming, want aircosystemen kunnen op basis van hun constructie geen hermetisch gesloten systemen zijn. Een onopgemerkt, maar uiteindelijk behoorlijk koudemiddelverlies is het gevolg.

dorzo-vlaardingen-airco

Uw auto Aircosysteem verliest elk jaar ongeveer 8% van zijn koudemiddel vloeistof.

Studieresultaat: jaarlijks tot 8,2% minder koudemiddel Een autoairco verliest per jaar gemiddeld zo’n 86 gram koudemiddel – toch altijd nog een 8,2% van de totale vulhoeveelheid. Deze cijfers komen van de “Eco-recherche” van het Frankfurter Büro für Umweltforschung und Beratung GmbH, die deze onderzoeken in opdracht van het Ministerie van Milieu uitvoerde. Waar zich de “zwakke plekken” van een airco bevinden, wordt getoond in de bovenstaande afbeelding. Als het vulmiddel in uw airco systeem onder een bepaalde niveau zakt kan dat aanzienlijke schade tot gevolg hebben. Het hart van de Airco, de compressor wordt dan onvoldoende gesmeerd en gaat kapot. Kostenplaatje voor een reparatie al snel € 700,00 of meer!

2 Jaarlijks onderhoud met als gevolg minimale kosten en optimaal koelen

Om koudemiddelverlies en daarmee gevolgschade te minimaliseren, bestaat een heel eenvoudige oplossing: regelmatig onderhoud in onze professionele werkplaats. Want wie nu een beetje investeert bespaart later veel kosten. Elk voertuig met airco moet minstens één keer per jaar voor een controle naar de gespecialiseerde aircowerkplaats. Al is het alleen maar om het meest aan slijtage onderhevige onderdeel – de filterdroger – te controleren. Deze onttrekt aan het circulerende koudemiddel vocht en materiaalresidu. Zijn levensduur is, zoals van een motoroliefilter, beperkt. De beste tijd voor een aircocontrole is het vroege voorjaar, voordat het echt warm wordt.

DORZO biedt u totale airco service onder één dak:

Anti geur behandeling € 39,00

 • Onaangename geuren worden geneutraliseerd
 • Schimmels en sporenelementen die o.a. allergieën en astma kunnen veroorzaken worden verwijderd.

Airco servicebeurt € 139,00

 • Het koudemiddel wordt afgetapt.
 • Het systeem wordt afgeperst met droge stikstof.
 • Vocht wordt met een vacuümpomp uit het systeem verwijderd.
 • Compressorolie wordt zo nodig bijgevuld.
 • Alle onderdelen worden visueel gecontroleerd.
 • De verbindingselementen en de bedrading van de bedieningselementen worden gecontroleerd.
 • De airconditioninginstallatie wordt opnieuw gevuld met de door de fabrikant voorgeschreven hoeveelheid koudemiddel.
 • Het interieurfilter wordt gecontroleerd.
 • Het complete systeem wordt gecontroleerd op functioneren en lekdichtheid.
 • De resultaten van de afzonderlijke controlestappen worden gedocumenteerd.

Maak nu online een afspraak om uw airco systeem te controleren en/of te verversen.
Of bel 010-2488988.

Maak een afspraak