DORZO Vlaardingen is al ruim 55 jaar actief als automobielbedrijf in de regio Vlaardingen, Schiedam en Maassluis

Reden te meer om wat meer te vertellen over de historie van een bedrijf dat inmiddels een begrip is.

over-dorzo-historie-vlaardingenArie van Dorp richtte in 1960 Automobielbedrijf DORZO op. Arie had op dat moment een Citroën dealerschap in Schiedam (sinds 1938), twee benzinepompen en een taxibedrijf. Dit laatste, na samenwerking met twee collega taxibedrijven in Schiedam, beter bekend als de Eurotax.
Tot 1965 was het bedrijf nog niet actief als verkooppunt maar puur voor het onderhouden van auto’s in een kleine werkplaats in de Bachstraat gelegen in de Vettenoordse polder (kortweg VOP wijk) Vlaardingen.

Vanaf 1965 richtte DORZO Vlaardingen zich op de verkoop van nieuwe Renault’s met daarbij de bijbehorende over-dorzo-vlaardingen-historieshowroom op de Schiedamseweg ter hoogte van de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen Centrum. Deze vestiging werd geleid door Arie’s zoon Frans van Dorp Sr. De werkplaats werd door de verkopen van +/- 220 nieuwe auto’s op jaarbasis te klein, waardoor een nieuwe locatie werd gezocht en gevonden in de Marconistraat, bedrijventerrein De Vergulde Hand in Vlaardingen.

De verkoopaantallen bleven de daaropvolgende jaren stijgen waarna eind jaren ’70 een nieuw pand gezocht moest worden om ook komende jaren te kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar nieuwe en gebruikte auto’s.Er werd een geheel nieuw pand ontworpen en gebouwd aan de James Wattweg. Deze straat ligt om de hoek bij de Marconistraat tevens in bedrijventerrein De Vergulde Hand.

over-dorzo-vlaardingen-historie-2Ook deze vestiging van DORZO bleek in de loop der jaren uit zijn voegen te groeien. Wederom werd er gekozen voor een compleet nieuw pand in een nieuw commercieel gebied van Vlaardingen. Op de Hoogstad 101 verrees in 1996 het nieuwe DORZO pand zoals we dat nu nog kennen. Sinds 2003 is het bedrijf over genomen door de derde generatie Van Dorp; Frans Jr. Vandaag de dag is het aantal verkochte nieuwe auto’s op jaarbasis gestegen naar maar liefst 700 auto’s.

Inmiddels biedt DORZO naast Renault ook het dochtermerk Dacia aan. Sinds enkele jaren is ook Nissan toegevoegd zodat wij voor iedere soort klant een passende mobiliteitsoplossing kunnen bieden.
Al ruim 55 jaar is DORZO dus een begrip in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Al ruim 55 jaar treft u bij ons professionaliteit aan in de sfeer van een familiebedrijf. Ook in de toekoemst bent u uiteraard van harte welkom bij ons in de showroom!

over-dorzo-vlaardingen