Navigatiehulp bij DORZO Vlaardingen

 

Een volledig geïntegreerd navigatiesysteem voor uw auto heeft meerdere voordelen. Uiteraard brengt het u van A naar B, maar daar eindigen de mogelijkheden lang niet altijd. Ook kunnen er zich problemen voordoen waar u niet uit komt. Op deze pagina vind u instructieboekjes en filmpjes over uw systeem voor zowel Dacia als Renault. Met deze informatie komt u o.a. te weten wat uw navigatiesysteem nog meer te bieden heeft. En zullen de meeste van uw vragen beantwoord worden.

Onderaan de pagina is er tevens de mogelijkheid uw navigatiesysteem (indien mogelijk) uit te breiden met de Tom Tom LIVE services.


Beschikbaar voor:

MediaNav (LG) en MediaNav Evolution (vanaf 2016)

Is uw auto uitgerust met een MediaNav navigatiesysteem? Hier onder kunt u informatie vinden over de te downloaden Toolbox. Dit software programma dient u op een pc/laptop te installeren en vanuit daar uw MediaNav systeem up-to-date te maken. Klik vervolgens op de voor uw auto bijpassende link voor meer instructies.

Toolbox Renault downloaden MediaNav Renault updaten
Toolbox Dacia downloaden MediaNav Dacia updaten
MediaNav Instructieboekje MediaNav Evolution Instructieboekje


Beschikbaar voor:

R-LINK (TomTom)

Is uw auto uitgerust met een R-Link navigatiesysteem? Hier onder kunt u informatie vinden over het te downloaden R-LINK programma: R-LINK Store. Dit software programma dient u op een pc/laptop te installeren en vanuit daar uw R-LINK systeem up-to-date te maken. Let op, hierbij dient wel altijd een MyRenault account voor aangemaakt te worden. Dit kan op www.renault.nl. Of via Dorzo MyRenault.

Klik vervolgens op een van de onderstaande links voor meer info over wat R-LINK verder allemaal te bieden heeft.

Instructieboekje downloaden Navigatie, multimedia, telefoneren, updaten etc. R-LINK instructievideo’s


Beschikbaar voor:

R-LINK 2 (vanaf Megane IV, Kadjar, Talisman en Espace V)

De R-LINK 2 is ergonomisch en gebruiksvriendelijk. Gebruik de touchscreen op een intuïtieve manier, zoals u dat op uw tablet thuis gewend bent: zoomen met twee vingers, scrollen over het scherm, verslepen en verplaatsen van widgets… De natuurlijke bewegingen in combinatie met een snelle reactietijd zorgen ervoor dat de tablet prettig is in gebruik. De bedieningsknop op de middenconsole* is binnen EN handbereik zorgt voor een extra aanvulling op de touchscreen-ervaring.

*Verschilt per auto

Met R-LINK 2 kunt u:

  • Uw startpagina’s zelf instellen om de meest gebruikte functies snel terug te vinden, via widgets of “mini-schermpjes” in hetzelfde scherm.
  • Vind uw instellingen en voorkeuren in één klik terug, dankzij de zes verschillende voorkeursinstellingen. Voor elke voorkeursinstelling kunt u onder andere de positie van de voorstoelen*, uw massagevoorkeuren*, uw favoriete radiostations, uw adressenbestand in het navigatiesysteem, of de kleur van de sfeerverlichting in de auto vastleggen, wijzigen of opslaan.
  • Optimaliseer uw ritten dankzij het nieuwe TomTom navigatiesysteem met TomTom Traffic** dat realtime verkeersinformatie biedt.
  • Profiteer van een complete multimedia-uitrusting, met Radio Digital (DAB)***, muziek van uw smartphone via Bluetooth, handsfree bellen en de apps in de R-LINK store.

*Verschilt per auto en uitrustingsniveau
**Verkrijgbaarheid van het TomTom Traffic / Coyote-aanbod verschilt per land
*** Digital Audio Broadcasting verschilt per land

R-LINK 2 instructieboekje downloaden

R-LINK 2 instructievideo voor Updaten


Beschikbaar voor:

R & GO®

R & GO® is een praktische en intelligente toepassing speciaal ontwikkeld om met uw Renault te koppelen. De interface bestaat uit vier knoppen (Telefoon, Multimedia, Voertuig en Navigatie) en biedt u een nieuwe gebruikerservaring van uw smartphone/tablet in uw Renault: op een intuïtieve en ergonomische wijze kunt u alle functies van uw telefoon en voertuig bedienen! R & GO is compatibel met de besturingssystemen vanaf Apple iOS 7 en Android 2.3.3.

Klik vervolgens op de onderstaande link voor meer info over wat R & GO® verder allemaal te bieden heeft.

Navigatie, multimedia, telefoneren, auto en licenties


Beschikbaar voor:

Carminat TomTom Standaard

Is uw auto uitgerust met een (Carminat) TomTom navigatiesysteem? Hier onder kunt u informatie vinden over het te downloaden TomTom HOME. Dit software programma dient u op een pc/laptop te installeren en vanuit daar uw TomTom systeem up-to-date te maken. Klik vervolgens op de onderstaande link voor meer info over het up-to-date brengen van uw systeem.

Instructieboekje downloaden Navigatie, multimedia, telefoon, radio updaten etc.


Beschikbaar voor:

Carminat TomTom LIVE

Bent u geïnteresseerd in een TomTom LIVE abonnement voor uw auto? Meld u hieronder aan en wij zullen dit z.s.m. voor uw auto activeren. De betaling geschiedt vervolgens middels een factuur.

Wat is TomTom LIVE? Services Aanmelden voor TomTom LIVE


Beschikbaar voor:

Carminat GPS (tot +/- 2011)

Carminat Bluetooth® DVD speler

  • Carminat Bluetooth® CD speler
  • Carminat Navigation Informée 2
  • Carminat Guidage Informé

Om uw Carminat systeem goed te kunnen gebruiken en up to date te houden dient u de laatste versie te gebruiken.

Carminat systeem updaten


Beschikbaar voor:

Nissan Connect en Connect 2.0

Voor Nissan worden er losse updates verkocht in de vorm van een SD kaartje. Informeer bij ons magazijn voor de meest recente versie en dito prijs i.c.m. het betreffende Nissan model. Graag uw vraag o.v.v. uw kenteken mailen naar magazijn@dorzo.nl.


 

Dorzo Navigatiehulp

Niet ieder navigatiesysteem is standaard uitgerust met alle landenkaarten die u wellicht wenst. Het uitbreiden hiervan is mogelijk middels bijvoorbeeld een Toolbov, Tom Tom Home of R-Link Store. Hoe dit in zijn werk gaat kunt u vinden in bovenstaande informatie. Het vergt echter wel iets van uw vrije tijd om dit in orde te maken.

Wanneer u niet in de gelegenheid bent om dit zelf te verzorgen kunnen wij u wellicht helpen. Voor het uitbreiden van uw navigatiesysteem of updaten(software- en kaartupdates) kunnen we dit werk voor u uit handen nemen. Hiervoor brengen wij wel kosten in rekening voor de tijd die wij hier aan dienen te besteden. Dit is uiteraard exclusief de kosten van de eventuele extra kaarten en/of kaartupdates.

Wij hebben het volgende van u nodig:

  • uw eigen laptop waarop wij de benodigde softwaren kunnen downloaden en installeren
  • een USB stick of SD geheugenkaart(afhankelijk van het systeem) van minimaal 4GB
  • uiteraard de betreffende auto voor installatie

Indien u hierin geïnteresseerd bent kunt op contact opnemen met onze werkplaatst om hiervoor een afspraak te maken : https://dorzo.nl/service/werkplaats/